Arkæologi er sejt! Det kræver meget at kunne grave sig helt ned til vikingerne og stenalderen. Og det er jo faktisk dét, som en arkæolog kan! Men når man har en hel jordklode, hvor starter man så? Og hvordan gør man? Kom og lær det hele på Lejre Museum i vinterferien, når vi åbner dørene for arkæologiskolen. For hvordan man ved man egentlig, hvad det er man har fundet? Og hvad sker der egentlig med tingene, når de kommer op af jorden?

Det er for familien og bare rolig: Der kan købes varm kaffe og kakao. Du vil få testet både din snedighed, din udholdenhed, din styrke og din rolige hånd. Aktiviteterne foregår i både museumsgården og indenfor. Anbefalet aldersgruppe: 5-12 år.

18.-22. februar. Alle dage kl. 11:00 – 14:00
Alm. entré. 50 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år: Gratis.

Historiske sommervandringer i Lejre

HISTORISKE SOMMERVANDRINGER VED LEJRE MUSEUM

SOMMER 2019

PÅ TUR I FORTIDENS LEJRE

I samarbejde med Lejre Historiske Forening og Lejre Museumsforening inviterer Lejre Museum til en række spændende, historiske sommervandringer i Lejreområdet.

Vandringerne, som både starter og slutter på Lejre Museum i Gl. Lejre, betoner samspillet mellem kultur, natur og motion og ledes af engagerede turledere med et stort lokalkendskab.

Vandringerne ligger hver torsdag samt de to første søndage kl. 11.15 i juli og august (OBS. I Beowulfs fodspor starter kl. 11.30).

Efter vandringerne kan der købes kaffe og kage på Gl. Kongsgård (bestilles inden turens start) og der er mulighed for at besøge udstillingen “Sagnkongernes Lejre” på Lejre Museum.

PRAKTISK INFO:
Sommervandring: Gratis (enkelte kræver deltagerbetaling)
Kaffe og kage på Gl. Kongsgård: 30 kr.
Entré på Lejre Museum: 50 kr.
Husk praktisk fodtøj. Ingen tilmelding.

Se program, tid og sted for de enkelte sommervandringer herunder:

4. juli. kl. 11.30.
Varighed: 2,5 timer

I BEOWULFS FODSPOR

OBS!!! Denne vandring kræver deltagerbetaling i form af betaling for busbillet (fx Rejsekort)

2,5 km vandretur fra Gevninge Kirke til Gl. Lejre langs Lejre Å.

Vi kører med bus 207 fra Gl. Lejre kl. 11.50 til Gevninge Kirke. Herefter går vi gennem Gevninge til Skjoldungestien ved Lindenborgvej og langs Lejre Å til Gl. Lejre. Stien kan visse steder være ret fugtig.

Pause undervejs til spisning af medbragt madpakke.

Efterfølgende er der mulighed for besøg på Gl. Kongsgård, hvor der kan købes kaffe og kage.

7. juli, kl. 11.15
Varighed: 1,5 time

I VIKINGERNES FODSPOR

2 km vandretur i Lejrekongernes fodspor rundt om Gl. Lejre.

Hør fortællingen om jernalderens og vikingetidens gravpladser øst for landsbyen og bebyggelserne vest herfor.

11. juli, kl. 11.15
Varighed: 3 timer

RUNDT OM KNAPSØ

6 km vandretur fra Gl. Lejre via Ledreborg Allé til Ledreborg Golf/Slot, rundt om Knapsø til Herthadalen og hjem over Mysselhøj til Gl. Lejre.

14. juli, kl. 11.15

ÅVANDRING OMKRING LEJRE

5 km vandretur over middelalderens dæmning til Kornerup Å, Maglebro, Kongebro, Lejre Stationsby, Enghavebro og hjem over Hestebjerg.

18. juli, kl. 11.15

SNOS KILDE OG HJORTEHALLEN

3 km vandretur til Snos Kilde og Hjortehallen nordvest for Gl. Lejre. Turen går over Mysselhøj, tæt forbi Sagnlandet Lejre, til Snos Kilde og tilbage over stedet i den nordlige ende af Gl. Lejre, hvor sagnkongernes ældste hal er fundet. Undervejs fortælles om offerplads og sagnet om helten Beowulf.

25. juli, kl. 11.15
Varighed: 3,5 time

VIKINGER, GUDINDER OG HERREMÆND

7 km vandretur fra Gl. Lejre til Herthadalen, Sagnlandet og Gevninge Overdrev.

1. august, kl. 11.15

LANGS ÅER OG GENNEM LANDSBYER

8 km vandretur langs Kornerup å, Langvad å og Lavringe å. Gennem gamle bondebyer, stationsby og villabyer ud til Hegnsholt, en af de gamle gårde udstykket fra Allerslev.

4. august, kl. 11.15
Varighed: 1,5 time

I VIKINGERNES FODSPOR

2 km vandretur i Lejrekongernes fodspor rundt om Gl. Lejre.

8. august, kl. 11.15

STATIONSBY, HERREGÅRDSANLÆG OG VANDMØLLER

7 km vandretur over Lejre Stationsby til Ledreborg Park med fokus på landskabskultur, barokhave og vandmøller.

OBS!!! Kræver deltagerbetaling, 25 kr. til Ledreborg

Mødested: P-pladsen ved Lejre Museum. Betaling: Kontant på Lejre Museum.

11. august, kl. 11.15
Varighed: 3,5 time

PROJEKT LEDREBORG – ET STORSLÅET UDVIKLINGSPROJEKT FRA 1700-TALLET

OBS!!! Denne vandring kræver deltagerbetaling i form af 25 kr. (entré til Ledreborg)

8 km vandretur over Maglebro, Københavns Vandforsyning og Lejre Stationsby til Ledreborg Park, hvor der fortælles om Johan Holsteins tanker om “Ledreborgprojektet”.

Pause undervejs til spisning af medbragt madpakke.

Mødested: P-pladsen ved Lejre Museum. Betaling: Kontant på Lejre Museum.

15. august, kl. 11.15

SNOS KILDE OG HJORTEHALLEN

22. august, kl. 11.15

LANGS ÅER OG GENNEM LANDSBYER

29. august, kl. 11.15

HØJENE MELLEM HUSENE

8 km vandretur langs Kornerup Å til Lejre Stationsby og videre i de nyere parcelhusbebyggelser, hvor vi ser, hvordan bebyggelserne er indpasset under hensyntagen til de mange oldtidshøje. Bl.a besøges “Hvilehøj”, der ligger i en villahave, og “Børsen”, der ligger smukt og frit.

MØDESTED

Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre