Da vi har været nødt til at aflyse foredraget onsdag den 16. januar pga. akut sygdom, aflyses også den opfølgende særomvisning søndag den 20. januar.
Vi beklager.
Mvh Lejre Museum

Som opfølgning på foredraget ”Lejres historie er løgn og latin!” inviterer Lejre Museum på en 45 minutters særomvisning i udstillingen ”Sagnkongernes Lejre” ved Hans Jørgen Lych Larsen.

Vi har på dagens omvisning særligt fokus på følgerne af kildekritikkens indførsel og historiefagets opblomstring omkring 1900-tallet. Dette markante skifte har haft afgørende betydning for historieskrivningen om Lejre. Spændingsfeltet mellem de afviste beretninger om Lejrekongerne og de senere års arkæologiske fund kan direkte beskrives som et opvækkende tankespil.

Hør de gamle krøniker om kongeslægten Skjoldungerne, der har haft gudeblod i årene og om deres sagnomspundne bedrifter, og få fortalt om myterne og fundene fra Lejre. Hør om Lejres udgravningshistorie og se de pragtfund, der i dag har dokumenteret Lejre som hjemsted for flere på hinanden følgende stormandssæder i sen jernalder og vikingetid.

Omvisningen er gratis, når entré til museet er betalt.

20. januar kl. 14:00 – 15:00
50 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år: Gratis.