februar, 2020

16feb14:0015:00Historien til debat: Jernalderens- og vikingetidens æstetikSæromvisning

Med afsæt i de smukke detaljer, der blandt andet findes i smykker fra jernalderen, taler vi i ny og næ om datidens æstetik. Men hvad ligger der i ordet æstetik?

Med udgangspunkt i definitionen fra “Ordbog over det danske Sprog”, ser vi nærmere på æstetikken, som den udspiller sig i udstillingen på Lejre Museum: ”Æstetik er det, som (i det ydre) behager, tilfredsstiller eller på anden måde opløfter sanserne eller sindet, f.eks. i kunst.“

I denne særomvisning vil vi derfor undersøge genstande i museet, der lever op til den definition på æstetik, men også forholde os til museet i helhed – hvor æstetisk er det?

Om særomvisningsrækken “Historien til debat”
Særomvisningen er en del af omvisningsrækken ‘Historien til debat’. Rækken udfordrer gennem personlige overvejelser og dialog de mange tolkningsspørgsmål, historiebrug og rationaler, der kendetegner vores billede af Lejres historie i dag. Omvisningen vil bære præg af omviser Hans Jørgen Lych Larsens, lokalhistoriker og formand for Lejre Historiske Forening, egne refleksioner og tolkninger. Ved udvalgte omvisninger vil en gæst inviteres med for at sætte emnefeltet i perspektiv – dette værende fx en politiker, en fagperson eller en entusiast.

TID, PRIS OG STED

16. februar, kl. 14.00-15.00

Entré 60 kr.
Billetter købes i Lejre Museums butik.

(Søndag) 14:00 - 15:00

Warning: Use of undefined constant wp_reset_query - assumed 'wp_reset_query' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/romuweb/webapps/romuwpm/wp-content/themes/lejremuseum/footer.php on line 105

Warning: Use of undefined constant wp_reset_query - assumed 'wp_reset_query' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/romuweb/webapps/romuwpm/wp-content/themes/lejremuseum/footer.php on line 159