Sagnhistorien i Lejre er fuld af fantastiske, guddommelige og voldsomme fortællinger om guder, krigere, helte og skurke. I efterårsferien dykker vi dybt ned i disse imponerende sagn og myter, hvor Beowulf-kvadet kommer under kærlig behandling. Børn kan med deres forældre opleve udstillingen “Sagnkongernes Lejre”, når vi overtager rummet med den sindsoprivende fortælling om helten Beowulf og monsteret Grendel.

Vores monster-eksperter står klar til at udfordre jer og teste jeres mod til uhyre hyggelig dag på Lejre Museum. Uden at røbe for meget, så kommer I til at skulle høre utrolige historier, tale om storslåede guder og øve jeres kampteknik – hvis I nu selv skulle støde på et monster! Kom på familietur til Gl. Lejre og oplev de vilde myter og sagn, mens I bliver klogere på historien.

Efterårsferien tyvstartes for de voksne onsdag før ferien, hvor vi d. 10. oktober kl. 19.15 byder velkommen til ph.d. Laura Feldt og foredraget ”Monstre og fantastiske væsener – flertydighed, fascination og følelser”. Hun vil fortælle om, hvorfor monstre og fantastiske skabninger vedbliver at være så fascinerende for os mennesker – og hvad det betyder i Lejres historie. Du kan læse mere om foredraget her

15.-19. oktober. Alle dage 11-14
Voksne: 50 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis.

Juleundervisning på Gl. Kongsgård

Igen i år er det muligt at få et undervisningsbesøg på Gl. Kongsgård i Lejre og høre om julen på landet i gamle dage. Gården er pyntet op med juletræ og lys på bordet.  Vi skal pynte træet og tale om, hvordan man fejrede jul på landet og ikke mindst alle juleforberedelserne. Vi vil fortælle om nisser, juletraditioner og julepynt.

Praktisk:
Klassetrin: dagtilbud og 0.-3. klasse
Varighed: 50 minutter
Fag: Historie og kristendomskundskab.
Mødested: Gl. Kongsgård, Orehøjvej 12, 4320 Lejre.

Tidspunkt:
Mandag den 3. december 2018 kl. 9.30 og kl. 10.30
Tirsdag den 4. december 2018 kl. 9.30 og kl. 10.30
Onsdag den 5. december 2018 kl. 9.30 og kl. 10.30
Torsdag den 6. december 2018 kl. 9.30 og kl. 10.30
Mandag den 10. december 2018 kl. 9.30 og kl. 10.30
Tirsdag den 11. december 2018 kl. 9.30 og kl. 10.30
Onsdag den 12. december 2018 kl. 9.30 og kl. 10.30
Torsdag den 13. december 2018 kl. 9.30 og kl. 10.30

Tilmelding senest fredag den 30. november 2018 på:
T 51 70 70 71 eller
booking@romu.dk

Gratis for folkeskoler og dagtilbud i Lejre Kommune.
Der kan højst være en klasse/gruppe (max 28 pers.) ad gangen.
Gl. Kongsgård er en gammel gård, hvor der om vinteren kan være koldt, så husk varmt tøj og fodtøj.