I Lejre Museums påskeværksted kan du, ud over at se den nye udstilling Sagnkongernes Lejre, prøve kræfter med vikingernes skrifts- ornamentik- og smykkeverden. Lær en masse om datidens skrifttegn – runerne , og lav runestave til at tage varsler med. Man kan også blande sin egen maling med tørfarve og æggeblomme og prøve at male flotte vikingemønstre. Og så kan man fremstille sin egen vikingeamulet – en thorshammer i ler, som er god at have på, hvis man vil være på god fod med de gamle guder.

Pris: 45 kr. Under 18 år gratis.

Arkæologisk værksted

29. maj kl. 13-16 inviterer Lejre Museum til “arkæologisk værksted” for børn. Har du lyst til prøve at være arkæolog for en dag, så er muligheden her.  Vær med til at udgrave spændende genstande og lær hvordan arkæologen måler op og registrerer fundene inden de tages hjem til museet.  Her skal genstandene rengøres, vi skal finde ud af hvor gamle de er og der skal udarbejdes en rapport (museumssag), som man kan få med hjem. Pris: Under 18 år gratis. Voksne 45 kr. Arrangementet foregår på Lejre Museum, Orehøjve 4B, 4320 Gl. Lejre. Arrangementet begynder kl. 13 og slutter kl. 16.

MUSEUMSFORENING

Som medlem af Lejre Museumsforening er du med til at støtte Lejre Museums arbejde og får også mulighed for og tilbud om at deltage i foredrag, rundvisninger, udflugter og en årlig sommerfest.
Alle arrangementer annonceres i Lethrica, der udkommer to gange årligt. Du kan også hjælpe museet med frivilligt arbejde f.eks. i museets have ved Gl. Kongsgård, ved gruppebesøg eller øvrige arrangementer.

Skriv til museumsforeningens sekretær Vivian Møller på vivianus@post.tele.dk
Kontingent er 150 kr. om året for en husstand (uanset antal personer).
Et medlemskab af Lejre Museumsforening giver dig og hele husstanden – har gratis adgang i resten af 2016 til ROMUs besøgssteder og udstillinger (eksl. Domkirkemuseet og RAGNAROCK)

Lejre Museumsforenings bestyrelse
Formand: Philippe Bourbon
Næstformand: Hans Kongsgaard
Kasserer: Hans Jørgen Lych Larsen
Sekretær: Vivian Møller
Ole Christiansen
Solveig Bruun, Valgt af Lejre Historiske Forening
Anne Marie Holm-Andersen, Valgt af Gl. Lejre Bylaug
Suppleanter: Arne Hardis og Kaare R. Skou.

Se referat af “Generalforsamling 12. april 2016”

ROMUS CAFE

I september 2015 åbnede vi Romus, som en del af Roskilde Museum. Romus er en frokostrestaurant, men som også har mulighed for selskaber med helt op til 200 gæster, både i og ud af huset. Restaurantens vægge, loft og lamper er designet af Roskildes stolte kunster, Peter Brandes.

MUSEUMSBUTIKKEN

Roskilde Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk lokalmuseum for Roskilde, Frederikssund Kommune og Lejre kommuner. Museet er blevet til ved en sammenlægning
en række museer i området, herunder Lejre Museum, Frederiksund Museum og Roskilde Museum.