april, 2019

14apr14:0015:00Stenskibet i landskabetSæromvisning på museet

Som opfølgning på foredraget ”Med kurs mod dødsriget – Skibssætningen” inviterer Lejre Museum på en 45 minutters særomvisning i udstillingen ”Sagnkongernes Lejre” ved Hans Jørgen Lych Larsen.

Dagens omvisning har særligt fokus på den monumentale skibssætning øst for museet. Her har museets arkæologer fundet mere end 50 grave og på omvisningen vil vi forsøge at komme nærmere deres betydning, blandt andet set i sammenhæng med gravenes geografiske placering i landskabet og i relation til andre store arkæologiske store fund fra Gl. Lejre.

Hør de gamle krøniker om den berømte kongeslægt Skjoldungerne der med gudeblod i årene udførte sagnomspundne bedrifter. Få også fortællingen om myterne og fundene fra Lejre, om Lejres udgravningshistorie og se de unikke pragtfund, der i dag har dokumenteret Lejre som hjemsted for flere på hinanden følgende stormandssæder i sen jernalder og vikingetid.

Omvisningen er gratis, når entréen til museet er betalt. Hvis vejret er til det, gå vi sammen op til skibssætningen afslutningsvist.

14. april kl. 14-15
50 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år: Gratis.

(Søndag) 14:00 - 15:00

Warning: Use of undefined constant wp_reset_query - assumed 'wp_reset_query' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/romuweb/webapps/romuwpm/wp-content/themes/lejremuseum/footer.php on line 105

Warning: Use of undefined constant wp_reset_query - assumed 'wp_reset_query' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/romuweb/webapps/romuwpm/wp-content/themes/lejremuseum/footer.php on line 159