I 2016 åbnede Lejre Museum med den nye udstilling ”Sagnkongernes Lejre”. I et moderne udstillingssprog, med lys, lyd, film og interaktive medier fortæller udstillingen om sagnene bag myterne om et kongesæde i Lejre og præsenterer i spændende opsætninger hundredvis af de pragtfund, der er gjort i området. Ud over formidlingen af stormandshallerne, kan man se den lille Odinfigur af sølv, hvor guden sidder på sin tronstol, Lidskjald, sammen med ravnene Hugin og Munin samt Mannerupskatten, Danmarks største sølvskat fra sen jernalder.

Lejre Museum tilbyder rundvisninger i museets udstilling og i det naturskønne og historiefyldte område omkring museet. Vores rundvisninger giver dig mulighed for at komme tæt på Lejres historie gennem mere end tusind år. Museets omvisere tager dig dybere ind i kulturhistorien, og sætter ord og perspektiv på museets udstillinger, samling og område.

Der er plads til maks. 25 deltagere på en rundvisning.

Book en rundvisning på Lejre Museum:
Ring på T 51 70 70 71 mandag-fredag 9.00-15.00 eller skriv til booking@romu.dk
Bestil gerne i god tid.

Museet tilbyder nedenstående rundvisninger
Vær opmærksom på, at alle priser er i museets åbningstid samt er eksklusiv entrépris til Lejre Museum, der er 45 kr. pr. person, 35 kr. pr. person ved grupper over 15 pers. Børn og unge under 18 år er gratis.