juni, 2024

29jun(jun 29)11:0011aug(aug 11)16:00Slaget om Lejre! - Interaktivt sommerferiespil for hele familien

Mere

Detaljer om begivenheden

Tag med på en episk rejse gennem Lejres sagnomspundne landskab og oplev den legendariske fortælling om Rolf Krake og hans frygtløse krigere i kampen for at beskytte Lejre mod en ondsindet trussel!

I sommerferien 2024 inviterer Lejre Museum hele familien til et unikt ”sommerferiespil” designet specielt til familier med børn i alderen 6-13 år. I museumsbutikken på Lejre Museum får I udleveret en mappe med instruktioner, der leder jer på et nervepirrende eventyr blandt fortidsminderne i landskabet omkring Lejre Museum, der alle vidner om Lejres storslåede fortid.

Spillet går ud på, at I skal hjælpe Sangkongen Rolf Krake med at forsvare Lejre mod onde kræfter, der truer med at ødelægge alt på sin vej. Gennem spændende udfordringer og legende opgaver skal I bevise jeres værd og rekruttere mægtige krigere til Rolf Krakes hær, før I til sidst vil stå midt i det store slag om Lejre.

Undervejs på jeres eventyr vil historien om Rolf Krake og hans modige krigere udfolde sig. Rolf Krake er den mest berømte ”Skjoldunge”, som er navnet på en slægt af sagnkonger, der eftersigende boede og regerede i Lejre længe før Gorm den gamle og Harald Blåtand. Rolf Krakes saga er en spillefilm værdig – fyldt med drama, magi og spænding.

Så kig forbi Lejre Museum og skab dejlige minder med din familie ved ”Slaget om Lejre”. Det ultimative eventyr venter!

Praktisk information

Hvornår?: I skolerne sommerferie 29/6-11/8 i museets åbningstid: tirsdag til søndag kl. 11-16. Aktiviteten tager ca. 1-1,5 time at gennemføre og sidste udlevering af ”Slaget om Lejre”- pakken sker kl. 14:30.

Pris: Børn u. 18 år er GRATIS. Voksne betaler almindelig entré til museet.

Hvor: Henvend jer i museumsbutikken på Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre, for at få udleveret alt, hvad I skal bruge.

 

Er du interesseret i andre sjove og spændende sommerferieoplevelser? Få det fulde overblik over alle ROMUs sommerferieaktiviteter her: https://romu.dk/sommerferie-med-romu-2024/

Tidspunkt

Juni 29 (Lørdag) 11:00 - August 11 (Søndag) 16:00

Adresse

Lejre Museum

OREHØJVEJ 4B, 4320 LEJRE

Arrangør

Lejre Museum

X
post-6205

Gl. Kongsgaard slår dørene op for sommeren

BEGIVENHED

Gl. Kongsgaard slår dørene op for sommeren

26.05.2023

Et historisk teaterstykke udspiller sig på gårdspladsen et par gange i løbet af dagen, når Gl. Kongsgård fejrer begyndelsen på en ny sæson. Foto: ROMU

Sommeren begynder med en festlig og historisk sæsonåbning på Gl. Kongsgaard. Søndag den 4. juni fra 11-16 vil gården være fyldt med aktiviteter, håndværk, godt til ganen og hyggeligt samvær.

Gamle håndværk får et særligt fokus ved årets åbning. Her kan gæsterne opleve boder med salg af håndværksvarer og demonstration af b.la. plantefarvning, pilefletning, hørproduktion, båndvævning og produktion af strådyr.

”Der vil også være mulighed for at prøve kræfter med at slå med le og støbe sit eget lys. Så børnene kan få sig en sjov dag med gamle lege, og alle kan prøve lykken i en omgang hønsebingo. Det plejer at være ganske underholdende!” fortæller Maja Kvamm, der arbejder på Lejre Museum.

Gl. Kongsgaard er en fæstegård fra 1700-tallet, der ligger i hjertet af Gl. Lejre. Gårdens frivillige havehold, der hele sommeren holder gården åben med salg af kaffe og kage, vil vise rundt i den gamle gård med de smukke møbler og fortælle om den historiske have, som står med originale planter fra 1800-tallet. Hele dagen akkompagneres af lystig spillemandsmusik og et par gange vil et historisk teaterstykke udspille sig på gårdspladsen.

Lejre Museumsforening står for salg af sandwich, mens Gl. Kongsgårds frivillige sælger lækre kager og kaffe med på-tår.

Tag en dag ud af kalenderen og kom til en hyggelig sommerdag i Gl. Lejre.

”Vi glæder os alle sammen til at tage imod nye som gamle gæster til årets hyggelige sæsonåbning, og vi håber at gæsterne har lyst til at komme igen henover sommeren”, fortæller Else Kristiansen og Vivian Møller, der begge er medlemmer af det frivillige havehold.

Gl. Kongsgaard holder i sommersæsonen åbent torsdage og søndage kl. 13-16 i juni, juli og august med gratis adgang til det smukke stuehus og salg af kaffe og kage.

Tid, pris og sted

4. juni 2023, kl. 11:00-16:00

Gratis

Gl. Kongsgård, Orehøjvej 12, 4320 Lejre

OBS. Vær opmærksom på, at renoveringen af broen over Holbækmotorvejen (dvs. på Orehøjvej ved Gevninge) kan have betydning for din rute til Gl. Kongsgaard.

Vild med sagnkonger, vikinger og jernalderarkæologi? Skal du være med til at få Lejre tilbage i danmarkshistorien?
Så skal du tilmelde dig Lejre Museums nyhedsbrev, hvor du månedligt vil modtage artikler, nyheder og spændende historier.

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER FRA LEJRE MUSEUM

Grundlovsdag på Lejre Museum

Grundlovsdag på Lejre Museum

På Grundlovsdag den 5. juni inviterer Roskilde Museum til hyggeligt samvær og fællessang, hvor vi med historiefortællinger og nærværet til Roskilde by omfavner grundloven gennem tale fra ROMUs direktør Morten Thomsen Højsgaard og musik akkompagneret af Line Rosenlund.

læs mere
LÆR LEJRE AT KENDE PÅ HISTORISKE SOMMERVANDRETURE

LÆR LEJRE AT KENDE PÅ HISTORISKE SOMMERVANDRETURE

Ved du, hvor Harald Hildetand eftersigende er begravet? Eller kender du historien om gudinden Nerthus i Herthadalen? Lejreområdets naturskønne landskab er sprængfyldt med fascinerende historier – og hele sommeren kan du høre nogen af dem, når Lejre Museum i samarbejde med Lejre Museumsforening, Lejre Historiske forening og lokale lodsejere inviterer på gratis historiske vandreture i lejreområdet.

læs mere
[{ _i=”0″ _address=”4.0.0.0″ /]

post-1509

Butik

BEGIVENHED

Besøg Lejre Museums butik hvor du finder et varieret udvalg af varer bl.a. historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I Butikken kan også købes billet til museets udstillinger såvel som til museets forskellige arrangementer.

Lejre Museum tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. I museets lille cafehjørne kan du nyde økologisk, fairtrade Puro kaffe, økologisk juice, smoothies og sodavand fra Naturfrisk Ørbæk Bryggeri, Hansen’s Is samt chokolade fra den lokale chokoladeverdensmester Friis-Holm m.m. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er gratis entré til museets butik og café.

banner_gul_99x32

Åbent i påsken
Alle dage kl. 11-16