Derfor er briterne vilde med Lejre

PERSPEKTIV. En ny britisk web-dokumentar tager Lejre-sagnene alvorligt og afspejler med sin popularitet en overraskende realitet: Lejres sagn er på mange måder mere kendte i Storbritannien end herhjemme. Museumsinspektør Isabella No’omi Fuglø forklarer her hvorfor.

Med dramatisk musik, flotte illustrationer og et væld af billeder folder plottet sig ud. En rolig, veltalende formidler i front præsenterer indholdet i den nye britiske dokumentar ”5 Great Viking Deaths (And What They Tell Us About the Viking Mindset)” fra YouTube-kanalen Epic History TV.

Den veltalende formidler er historiker og professor Tom Shippey – ekspert i oldengelske kilder og Tolkiens univers, der bygger på bl.a. Lejres sagnfortællinger. Med ham som ekspertkilde pointerer dokumentaren, at sagnene rummer væsentlig viden om vikingerne og deres måde at tænke på, og at de ikke blot kan forvises til skønlitteraturens hyldemetre. En pointe, som også er helt grundlæggende i udstillingen på Lejre Museum og den forskning, som ligger bag.

Nogle af de mest omtalte og spændingsfyldte drab fra en af de mest populære tider i verdenshistorien – vikingetiden – bruser ud af skærmen. Virkemidlerne, der bærer YouTube-videoen frem, leder tankerne hen i et spændingsfelt mellem fiktionsserier som Vikings fra HBO og en David Attenborough-dokumentar. Det er flot, og det er velfortalt. Og det kan man også se på tallene. Kanalen har mere end 937.000 abonnenter, og videoen her har i skrivende stund mere end 700.000 visninger.

Lejre fremhæves mellem minuttallene 7.20-10.22.

Det er dog ikke alene den veldrejede produktion, der giver de flotte seertal. Som fundament for dokumentaren står nemlig en solid interesse hos briterne for både historie og sagn – men faktisk også et indgående kendskab til Lejres historie, som nok ville overraske mange danskere.

For hvorfor er det egentlig, at en britisk dokumentar griber fat i noget, der er sket i Lejre? Hvorfor er det en britisk professor, der sætter sig for at genfortrylle historien om jernalderens og vikingetidens Lejre?

Svaret ligger i kilderne til Lejres historie. Området, der i dag kendes som Gl. Lejre, indtager en helt særlig plads i verdenslitteraturhistorien. Et varieret udvalg af kilder fra store dele af verden byder i brudstykker på en samlet fortælling om Lejre som et magtcentrum, en kongemagt, der har en vigtig national og international rolle.

Lejres kongeslægt, Skjoldungerne, har haft en helt særlig rolle. Og det gælder stadig i dag, hvor Lejres historie fungerer stærkt som indhold for historiefortælling. Kilderne rummer dramatiske fortællinger, der giver os indblik i et verdensbillede omkring vikingetiden.

Mest kendt af alle er det oldengelske heltekvad om Beowulf. Det er relativt ukendt blandt danskere, men det er grundstof i det britiske skolesystem og har siden 1800-tallet været en fast del af den almene paratviden for briterne.

Digtet på over 3000 vers handler om den store helt Beowulf, der rejser fra et område, der i dag ligger inden for Sveriges grænser, til Sjælland i Danmark for hjælpe kong Roar. I Roars kongehal, den største i riget, som vi fra andre kilder ved ligger i Lejre, er det problemer. Et monster angriber hans folk.

Det betragtes som et af de vigtigste kanoniske værker på engelsk, selv om handlingen foregår i Danmark og ikke i Storbritannien. Værket er anerkendt for sin stil og teknik, hvor menneskeligt drama i temaer som hævn, forræderi og politisk spil finder sted i baggrunden af den fremstormende kamp mod monstre (hvilket måske også er en af årsagerne til at Hollywood ad flere omgange har kastet sig over historien).

Historien er dog langt mere end en monsterfilm fra Hollywood, hvilket dokumentaren her formår at tydeliggøre. Det er sammenvævning af større tanker om loyalitet og familie- og stammeforbindelser, hvor man holder styr på, hvem der er involveret i hvilken kompleks blodfejde.

De fleste læser Beowulf i moderne oversættelser, hvor den stadig tjener som et kraftfuldt og levende vindue ind i fortidens verdensbillede. Den ukendte forfatter bag kvadet om Beowulf skriver komplekst og rigt og ligger på pensumlisten med Shakespeare.

Hvor Shakespeare var mesteren af ​​psykologisk kompleksitet og ordspil, var den anonyme Beowulf-digter mester i underdrivelse, mørk ironi og poetisk sammensætning. I sandhed en fortælling som også ville kunne bringe noget med ind i på den danske pensumliste. 

Så ud over, at dokumentaren slår fast, at der er viden at hente i sagnhistorien, er der også en anden vigtig pointe at hente, måske særligt for os danskere: at Lejres historie ikke bare er lokalt forankret og af national interesse: Den er internationalt relevant.

Der er en god grund til, at briterne er vilde med Lejre.

131 Kommentarer

 1. Thomas

  hvor er det rigtigt og vigtigt!! tak for at tage dette emne op. Vi skal tale mere om Beovulf i Lejre og hele DK.

 2. Lars Holten

  Kære Naomi
  Super flot produceret og medrivende fortællere om vores spændende vikingearv og Lejres lyslevende sagnhistorie. Herligt.
  God weekend
  Lars, Sagnlandet Lejre

 3. Henrik

  Jeg underviser mine gymnasieelever i Beowulf i både engelsk og historie. De kender næsten aldrig i historien på forhånd, hvilket er helt vanvittigt, når man tænker på, hvor stort digtet er i både USA, Storbritannien og andre engelsktalende lande. Jeg er meget enig i udlægningen her omkring den poetiske status. Hvad angår sagnhistorien, mener jeg, at vi højere grad end i dag kan bruge den som bagtæppe for de arkæologiske fund fra området. Det er dog min oplevelse, at I på Lejre Museum løfter denne opgave med mere debatterende og kritiske tilgange. Flot indlæg her.
  Mvh. Henrik

 4. Karen Rasmussen

  rigtig spændende læsning

 5. Lars

  Tak for læsningen! Og tak for tippet. Rigtig god kanal som jeg nu følger på YouTube.

 6. Anonym

  Kære Isabella
  Jeg er en af dem, der ikke kender Beowulf. Det kunne være rigtig fint hvis du i nyhedsbrevet eller i et foredrag kunne sætte fokus på fortællingen. Det lyder rigtig spændende. Tak for en god artikel

 7. Kent

  Det er super fedt, at de gamle sagn bliver formidlet! Og det er givetvis rigtigt, at Lejre har været et kongesæde i den yngre jernalder. Og som nævnt, så er de yngre kilder – de norrøne tekster og latinske krøniker fra middelalderen – enige om at Skjoldungerne holdt til i Lejre på Sjælland.

  Men er det ikke alligevel en tilsnigelse at sige, at Beowulf rejste til Sjælland, når det ikke står nævnt i den ældre kilde, Beowulf-digtet?

  I Beowulf er det i stedet Skåne, der nævnes et par gange som danernes land (linje 19 og linje 1686), og Sjælland eller Lejre nævnes vidst overhovedet ikke. Omvendt nævnes helten Beowulf eller navnet “Heorot” for Hroars hal heller ikke i de yngre kilder. Mon ikke det først er senere at traditionen med at placere Skjoldungerne på Sjælland opstår? Sagnfigurer kan jo let placeres, hvor forfatterne synes det kunne være rart at glorificere en bestemt egn – måske det ikke var vigtigt for forfatteren til Beowulf, men vigtigt for nogle af vikingetidens og middelalderens spin doktorer at de skulle bo på Sjælland?

 8. Flemming Romme

  Skjoldunger og Beowulf var vel før vikingetid og det bliver det ikke mindre spændende af.

 9. Anne Birgitte Levisen

  Historierne om Lejre er noget sf det første, jeg læste selvstændigt som 7-årig. Jeg synes stadig det er fascinerende, ikke mindst efter de seneste års udgravninger.
  Er I iøvrigt opmærksom på, at Peter Jackson har brugt historierne til filmene “Ringenes Herre” og “Hobbitten”? I ekstramaterialet til filmene fortælles om deres research bagom Tolkiens kilder, der er også interview med Tom Shippey.

 10. Søren Lisberg

  England blev indtaget af danske vikinger betalte danegæld mm. og fik kortvarig dansk konge. Dette sluttede i 1066.

  Fra 1066-1350 opøvede/ bemægtigede Englænderne den langbue færdighed de havde lært af danske vikinger. Dette i sådan en grad at det frem til i dag er engelske termer der benyttes til benævnelse af buen enkeltdelene.

  Englænderens agerede aggressorer i Frankring. Ca. 1350-1450 (100 års krigen)
  Det er ikke mindst anvendelsen af langbuen der gjorde succes muligt i Frankrig.
  Vore dages anvendelse af fuck finger kommer fra denne sammenhæng i det franskmændene frem for at dræbe en skarpskytte, skar den finger som trak 60-65 % af trækkraften af. Nu kunne han gå hanrej rundt ham der var så frygtet, som på 200 yard kunne dræbe en rytter ved med sin pil, at navle ham til sin hest.
  Den skarpskytte der var i kamp strakte sin trækninger i vejret som erklæring – you can’t get me.

  England koloniserede hele kloden…..

  ( – og indtog Danmarks flåde da vi i europæisk magtkampe lavede forbund med Frankrig & Napoleon
  Dette førte til dansk statsbankerot i 1813. Og tabene af store dele af Danmark i forhandlingerne i1814.)

  Englænderene der altså lod sig slå så eftertrykkeligt i knolden af vore forfædre i vikingetiden……

  Er det dérfor England har skulle kolonialiserer – og derfor idag Englands trang til nationalisme, og den bagved liggende årsag til Breaksit.?

  Er det nervesystem i det kollektive ubevidste engelske sind, der stadig dirrer endnu???

  Intet under at de har stor interesse i vikinge historien.

  Indførsel af kristendommen betød ikke at den danske bonde ophørte med sin vikinge tænkning.
  Man byggede slanke skibe i spant frem til glasfibrebåde i 1970
  Tyske hansestæder udkonkurrerede ellers vikingebonden i middelalderen med det effektive handelsskib; koggen. Samt effektive organisering i by & handel.

  Den danske selvforståelse, vikinge ånden genkendes idag – Jeg er mig, i skal ikke komme fra Københavnstrup.

  Skandinaviske kvinders ligestilling kommer fra vikingetiden.
  Hun havde nøglen! Og bestemmer mens far er ude…
  I middelalderen var 60% håndværksmestre kvinder.

  Vi står på fortiden, også selvom mange har glemt den….

 11. what ps4 games

  Hi colleagues, its enormous piece of writing regarding teachingand fully explained, keep it up all the time.

 12. but ps4 games

  you are actually a just right webmaster. The site loading velocity is amazing.
  It kind of feels that you are doing any unique trick.
  Also, The contents are masterwork. you have done a excellent activity on this matter!

 13. my ps4 games

  Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 14. web hosting this

  Greetings from Florida! I’m bored at work so I decided
  to browse your site on my iphone during lunch break. I really
  like the info you provide here and can’t wait
  to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my
  phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, good site!

 15. t.co

  It’s actually very complicated in this busy
  life to listen news on Television, thus I simply use internet for that reason,
  and take the newest information.

 16. Felicitas

  I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog
  like this one these days.

 17. t.co

  Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I
  could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would
  have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading
  your blog and I look forward to your new updates.

 18. asmr off

  Thanks , I’ve recently been searching for information about this topic for ages
  and yours is the greatest I have found out till now. But, what in regards to the bottom line?
  Are you positive about the supply?

 19. that scoliosis surgery

  I’m really enjoying the design and layout of your website.

  It’s a very easy on the eyes which makes it much more
  enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Fantastic work!

 20. with asmr

  I like the helpful information you supply on your articles.
  I’ll bookmark your blog and test once more here frequently.
  I’m quite certain I will learn a lot of new stuff right right here!
  Good luck for the following!

 21. http://bitly.com/3yNXjWx

  Quality articles is the important to invite the visitors
  to pay a quick visit the web page, that’s what this web site is providing.

 22. scoliosis surgery was

  hey there and thank you for your information – I have certainly picked up something new from right here.
  I did however expertise several technical points using this website, as I experienced to reload the website a lot of times previous to I could get it to load correctly.
  I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will
  sometimes affect your placement in google and can damage your
  high quality score if advertising and marketing with Adwords.

  Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your
  respective exciting content. Make sure you update this again very soon.

 23. that quest bars

  Thank you for another fantastic post. The place else may just anybody get that type of information in such a perfect
  means of writing? I’ve a presentation next week, and
  I am at the look for such info. quest bars http://bit.ly/3C2tkMR quest bars

 24. http://j.mp/

  I take pleasure in, cause I discovered exactly what I was having a
  look for. You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day.
  Bye cheap flights http://1704milesapart.tumblr.com/ cheap flights

 25. bitly.com

  Howdy exceptional website! Does running a blog similar to this take
  a lot of work? I’ve virtually no knowledge of coding however I had been hoping to
  start my own blog soon. Anyway, should you have any recommendations or
  techniques for new blog owners please share. I know this is off topic but I just had to ask.

  Many thanks! ps4 https://bitly.com/3nkdKIi ps4 games

 26. http://www.iherb.com/search?kw=questbars

  Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your webpage?
  My blog site is in the exact same area of interest as yours and my
  visitors would really benefit from some of the information you provide here.
  Please let me know if this ok with you. Thank you! quest bars https://www.iherb.com/search?kw=quest%20bars quest bars

 27. JimBelia

  [url=https://antibioticswithoutprescription.com/]azithromycin uk[/url]

 28. WimBelia

  [url=http://buyviagrapl.online/]where can i buy viagra in australia[/url] [url=http://inthealthsup.online/]generic name for ivermectin[/url] [url=http://viagragenericpill.online/]where can i buy cheap viagra in australia[/url] [url=http://sildenafilstab.online/]sildenafil cheap buy[/url] [url=http://perfectnhealthy.online/]inderal 200 mg[/url] [url=http://pillsildenafil.online/]sildenafil buy canada[/url]

 29. AnnaBelia

  [url=http://ordercialistablets.com/]cialis 5mg best price australia[/url]

 30. TedBelia

  [url=https://viagraefft.online/]viagra 100mg price in usa[/url] [url=https://effsildenafil.online/]sildenafil online prices[/url]

 31. EvaBelia

  [url=http://tadalafiliv.com/]tadalafil soft[/url]

 32. SueBelia

  [url=https://ebuyivermectin.com/]ivermectin purchase[/url]

 33. UgoBelia

  [url=https://tadalafilchemi.online/]tadalafil generic price in india[/url] [url=https://cialisqmed.online/]cialis us pharmacy online[/url] [url=https://sonopills.online/]purchase motilium online[/url] [url=https://tadalafilnpro.online/]buy tadalafil 10mg india[/url]

 34. JackBelia

  [url=https://ivermectinc.com/]stromectol coronavirus[/url]

 35. KiaBelia

  [url=http://tadalafilcv.com/]female cialis 10mg[/url]

 36. MiaBelia

  [url=https://antibioticswithoutprescription.com/]zithromax z-pak price without insurance[/url]

 37. AmyBelia

  [url=http://buytadalafilnow.com/]price tadalafil 20mg[/url]

 38. YonBelia

  [url=http://viagracialisrx.online/]no script viagra[/url] [url=http://cialiscb.online/]purchase cialis uk[/url]

 39. JudyBelia

  [url=http://sildenafilcitratetablet.com/]viagra for sale online[/url]

 40. KiaBelia

  [url=http://sildenafilbr.com/]sildenafil 50 mg online[/url]

 41. JoeBelia

  [url=https://ivermectinq.com/]stromectol medication[/url]

 42. MiaBelia

  [url=https://ivermectinbuyonline.com/]ivermectin humans[/url]

 43. BooBelia

  [url=http://bestpillsonly.online/]buy malegra 100 mg[/url] [url=http://xlviagra.online/]where is the best place to buy viagra online[/url] [url=http://metformingl.online/]metformin india pharmacy[/url] [url=http://incrhealth.online/]medicine inderal 10[/url] [url=http://cialisxsale.online/]buy cialis online no prescription[/url] [url=http://ordertadalafiltablets.online/]tadalafil tablets india[/url] [url=http://viagrawithnoprescription.online/]viagra price in us[/url] [url=http://optcialis.online/]buy brand cialis online[/url]

 44. PaulBelia

  [url=https://tadalafilvmed.com/]buy tadalafil 10mg[/url]

 45. JimBelia

  [url=https://buycialiswithnorx.com/]tadalafil 100mg india[/url]

 46. SamBelia

  [url=http://viagrahim.com/]online pharmacy canada viagra[/url]

 47. NickBelia

  [url=http://iotapharm.com/]no rx needed pharmacy[/url]

 48. TeoBelia

  [url=http://tadalafildrugstore.online/]buy tadalafil online uk[/url] [url=http://acbpharmacy.online/]canada cloud pharmacy[/url] [url=http://allsildenafil.online/]sildenafil 100mg gel[/url] [url=http://healthptr.online/]valtrex over counter[/url] [url=http://cialismore.online/]cialis india[/url] [url=http://synthroidotc.online/]synthroid mexico pharmacy[/url] [url=http://sildenafilvpro.online/]sildenafil citrate online[/url] [url=http://blinkpills.online/]cost of colchicine prescription[/url]

 49. SamBelia

  [url=http://viagraxd.com/]viagra usa pharmacy[/url]

 50. KiaBelia

  [url=http://xcialisgeneric.com/]buy cheap cialis in canada[/url]

 51. WimBelia

  [url=http://medimstore.online/]stromectol tablets 3 mg[/url] [url=http://opacialis.online/]how to order cialis online[/url] [url=http://ecviagra.online/]cheap viagra fast delivery[/url] [url=http://viagraonlinex.online/]viagra discounts[/url] [url=http://tadalafilxtab.online/]cipla tadalafil[/url]

 52. KimBelia

  [url=https://ivermectinaforsale.com/]ivermectin cost[/url]

 53. SueBelia

  [url=https://ivermectintabletsforhumans.com/]ivermectin brand[/url]

 54. KiaBelia

  [url=http://genericviagrabuying.com/]female viagra otc[/url]

 55. MaryBelia

  [url=https://ivermectinplus.com/]cost of ivermectin 1% cream[/url]

 56. TedBelia

  [url=https://trazodoneforsale.online/]order trazodone online[/url] [url=https://cialisrf.online/]buy cialis pills[/url] [url=https://dpviagra.online/]viagra canadian pharmacy generic[/url] [url=https://xviagratablets.online/]buy generic viagra 50mg[/url] [url=https://viagraphe.online/]viagra pills brand[/url] [url=https://furolasix.online/]purchase lasix online[/url]

 57. IvyBelia

  [url=https://ihealthblue.com/]buy valtrex uk[/url]

 58. AnnaBelia

  [url=http://antibioticsbuyonline.com/]keflex 750[/url]

 59. PaulBelia

  [url=https://ordercialistablets.com/]cialis pills from canada[/url]

 60. JudyBelia

  [url=http://dcviagra.com/]sildenafil 100mg tablets[/url]

 61. AmyBelia

  [url=http://ordercialistablets.com/]buy cheap cialis uk[/url]

 62. ZakBelia

  [url=https://tadalafilhow.online/]tadalafil buy online canada[/url] [url=https://sildenafilcitratetabs.online/]sildenafil tablets 100mg india[/url] [url=https://fnnpharm.online/]fincar for sale[/url] [url=https://tadalafilbuynow.online/]cheap tadalafil 5mg[/url] [url=https://forcepharmacy.online/]offshore pharmacy no prescription[/url]

 63. YonBelia

  [url=http://cialisxsale.online/]cialis canadian[/url] [url=http://viagravtb.online/]viagra without prescription uk[/url] [url=http://cheapestsildenafil.online/]sildenafil generic mexico[/url] [url=http://canadianpharmacyglobal.online/]mexican pharmacies online drugs[/url] [url=http://viagragenericpills.online/]viagra for sale online[/url] [url=http://mailpharmacyrx.online/]canadadrugpharmacy com[/url]

 64. CarlBelia

  [url=http://sildenafilgenericbest.com/]cheap sildenafil 20mg[/url]

 65. JaneBelia

  [url=https://metforminz.com/]metformin 1000 mg price in canada[/url]

 66. MiaBelia

  [url=https://cialisoraltabs.com/]order cialis pills[/url]

 67. EvaBelia

  [url=http://howtobuyivermectin.com/]ivermectin 0.08[/url]

 68. EyeBelia

  [url=http://cephalexinbuy.com/]keflex no prescription[/url] [url=http://sixtablets.com/]where can you buy orlistat[/url] [url=http://howtobuyivermectin.com/]ivermectin over the counter uk[/url] [url=http://sildenafilcitratecoupons.com/]sildenafil india purchase[/url] [url=http://viagraxd.com/]viagra 12.5 mg[/url] [url=http://viagraemd.com/]where to buy viagra in canada[/url] [url=http://buysildenafilvi.com/]sildenafil 100mg australia[/url] [url=http://modafinilwithnorx.com/]best price provigil[/url] [url=http://sildenafilbm.com/]sildenafil 25 mg india[/url] [url=http://ivermectinaforsale.com/]purchase oral ivermectin[/url]

 69. JasonBelia

  [url=http://ivermectintabletsforhumans.com/]buy ivermectin for humans uk[/url] [url=http://tadalafilvmed.com/]buy tadalafil 10 mg[/url] [url=http://ivermectinwithoutprescription.com/]ivermectin 400 mg brands[/url] [url=http://bestivermectinforsale.com/]ivermectin 3mg for lice[/url] [url=http://cialisoraltabs.com/]online cialis 20mg[/url] [url=http://sildenafilmpro.com/]viagra online from india[/url] [url=http://howtobuyivermectin.com/]buy ivermectin cream for humans[/url] [url=http://sildenafilgpill.com/]sildenafil 20 mg tablet brand name[/url] [url=http://genericviagrabuying.com/]viagra 50 mg tablet price[/url] [url=http://ivermectinplus.com/]stromectol order online[/url]

 70. JudyBelia

  [url=http://bestpillshop.com/]synthroid 100 mcg from canada[/url]

 71. JimBelia

  [url=https://tadalafilcv.com/]cialis online usa pharmacy[/url]

 72. MarkBelia

  [url=https://cephalexinbuy.com/]cost of keflex prescription[/url]

 73. DenBelia

  [url=http://buyviagrawithoutrx.com/]5 viagra[/url] [url=http://bestpillshop.com/]synthroid generic canada[/url] [url=http://viagraemd.com/]viagra for sale online[/url] [url=http://ihealthblue.com/]valtrex cream over the counter[/url] [url=http://modefinil.com/]modafinil uk paypal[/url]

 74. BooBelia

  [url=http://viagraipill.online/]generic viagra usa[/url] [url=http://prednisolonetabs.online/]prednisolne online[/url] [url=http://cialisviagrapharm.online/]where can you buy cialis in canada[/url] [url=http://afdviagra.online/]viagra in usa online[/url] [url=http://sildenafilcitratenx.online/]sildenafil cost uk[/url]

 75. MarkBelia

  [url=https://tadalafilvmed.com/]tadalafil online prescription[/url]

 76. UgoBelia

  [url=https://hotviagraonline.online/]100mg viagra price in india[/url] [url=https://buydmeds.online/]stromectol over the counter[/url] [url=https://metformingl.online/]metformin sr[/url] [url=https://genericpillviagra.online/]viagra online no rx[/url] [url=https://topsildenafil.online/]cheap sildenafil 20 mg[/url] [url=https://buycialistablets.online/]real cialis canada[/url] [url=https://urviagra.online/]buy viagra australia online[/url] [url=https://viagrasave.online/]buy viagra online united states[/url]

 77. KiaBelia

  [url=http://ivermectinx.com/]ivermectin new zealand[/url]

 78. AshBelia

  [url=https://buytadalafilwithnoprescription.online/]tadalafil cheap[/url] [url=https://buycialiswithnorx.online/]cialis daily without prescription[/url]

 79. KiaBelia

  [url=http://genericviagrabuying.com/]average cost viagra[/url]

 80. AshBelia

  [url=https://buydmeds.online/]ivermectin oral[/url] [url=https://cialisvii.online/]cost of cialis without prescription[/url] [url=https://onlinesildenafilbuy.online/]buy sildenafil citrate 100mg[/url] [url=https://nfcpharmacy.online/]canadian pharmacy ltd[/url] [url=https://tadalafilbuynow.online/]buying tadalafil from india[/url] [url=https://synthroidotc.online/]synthroid rx cost[/url] [url=https://sildenafilstab.online/]sildenafil tablet brand name in india[/url]

 81. JoeBelia

  [url=https://sildenafilgenericbest.com/]viagra cheap online[/url]

 82. AmyBelia

  [url=http://buysildenafilotc.com/]order sildenafil citrate online[/url]

 83. MaryBelia

  [url=https://iotapharm.com/]canadapharmacyonline legit[/url]

 84. JackBelia

  [url=https://ivermectinb.com/]stromectol cost[/url]

 85. ZakBelia

  [url=https://sildenafiletab.online/]sildenafil tablet in india[/url] [url=https://modafinilipharm.online/]how to purchase modafinil[/url] [url=https://ivermectinbestbuy.online/]buy stromectol[/url] [url=https://bluepillviagra.online/]generic viagra india pharmacy[/url] [url=https://sildenafilcaps.online/]cost of sildenafil in canada[/url] [url=https://ddrpills.online/]generic tadacip[/url]

 86. WimBelia

  [url=http://viagrafh.online/]viagra 123 pills 7000 mg[/url] [url=http://wellbutrinabupropion.online/]wellbutrin canada cost[/url] [url=http://pilldbp.online/]cost of stromectol medication[/url] [url=http://viagraed.online/]cheap generic viagra canada[/url] [url=http://reliabletabs.online/]plaquenil weight loss[/url] [url=http://oralsildenafil.online/]200mg sildenafil paypal[/url]

 87. JudyBelia

  [url=http://sildenafilcitratetablet.com/]where to buy viagra without prescription[/url]

 88. NickBelia

  [url=http://tadalafilvmed.com/]generic cialis tadalafil uk[/url]

 89. AnnaBelia

  [url=http://ordercialistablets.com/]cialis without rx[/url]

 90. IvyBelia

  [url=https://ivermectinwithoutprescription.com/]stromectol pills[/url]

 91. TedBelia

  [url=https://pharmacyspark.online/]web pharmacy[/url] [url=https://ccviagra.online/]best viagra pills[/url] [url=https://cialisldi.online/]cialis cost australia[/url] [url=https://viagrasearch.online/]viagara[/url] [url=https://ivermectinpillsotc.online/]ivermectin drug[/url] [url=https://cialisonlinebestprice.online/]brand cialis buy[/url] [url=https://genericsildenafiltabs.online/]sildenafil india price[/url]

 92. KimBelia

  [url=https://sixtablets.com/]cheapest xenical orlistat[/url]

 93. JaneBelia

  [url=https://metforminz.com/]where can i buy metformin over the counter uk[/url]

 94. CarlBelia

  [url=http://cialisoraltabs.com/]cost of cialis 5mg daily[/url]

 95. WimBelia

  [url=http://agcialis.online/]buy cialis online in india[/url] [url=http://sildenafilcaps.online/]sildenafil 200mg[/url]

 96. AnnaBelia

  [url=http://tadalafilgenericpill.com/]tadalafil 10mg brand name[/url]

 97. LisaBelia

  [url=https://ihealthblue.com/]valtrex cream otc[/url]

 98. AlanBelia

  [url=http://cialisbv.com/]cheap generic cialis canadian pharmacy[/url] [url=http://buysildenafilotc.com/]200mg sildenafil soft gel capsule[/url] [url=http://modefinil.com/]purchase provigil[/url] [url=http://cialisdiscountcoupons.com/]cialis price europe[/url] [url=http://tadalafilgenericpill.com/]tadalafil online mexico[/url] [url=http://ivermectinq.com/]where to buy ivermectin[/url] [url=http://antibioticswithoutprescription.com/]azithromycin 500 mg india[/url] [url=http://sildenafilcitrateb.com/]cheap sildenafil tablets 100mg[/url] [url=http://genericviagrabuying.com/]can you order viagra online in canada[/url] [url=http://buycialistb.com/]cialis 10 mg for sale[/url]

 99. YonBelia

  [url=http://saleviagra.online/]buy generic viagra online paypal[/url] [url=http://gabapentineurontin.online/]neurontin 1200 mg[/url] [url=http://antibioticspt.online/]how much is erythromycin 250mg[/url] [url=http://viagraxl.online/]viagra best buy coupon[/url] [url=http://cialisprem.online/]cialis prescription price australia[/url]

 100. SueBelia

  [url=https://cialisoraltabs.com/]cheap cialis 40 mg[/url]

 101. SamBelia

  [url=http://sildenafilmpro.com/]average cost of viagra in canada[/url]

 102. SueBelia

  [url=https://buytadalafiloverthecounter.com/]generic tadalafil cheap[/url]

 103. PaulBelia

  [url=https://buytadalafiloverthecounter.com/]tadalafil 10mg from canada[/url]

 104. JudyBelia

  [url=http://howtobuyivermectin.com/]ivermectin 4[/url]

 105. TedBelia

  [url=https://viagrampill.online/]canada pharmacy online viagra prescription[/url] [url=https://viagralt.online/]can i buy viagra over the counter nz[/url]

 106. EvaBelia

  [url=http://tadalafilcv.com/]cialis 20 mg best price[/url]

 107. JackBelia

  [url=https://tadalafilxi.com/]buy cialis online canadian pharmacy[/url]

 108. AmyBelia

  [url=http://cialisoraltabs.com/]cialis 2.5 mg price in india[/url]

 109. NickBelia

  [url=http://ordercialistablets.com/]otc cialis canada[/url]

 110. CarlBelia

  [url=http://tadalafilgenericbuy.com/]cialis drug prices[/url]

 111. JoeBelia

  [url=https://genericviagrasale.com/]canadian viagra coupon[/url]

 112. MiaBelia

  [url=https://ordercialistablets.com/]brand name cialis canada[/url]

 113. PaulBelia

  [url=https://orderwithoutprescription.com/]bupropion 50 mg tablets[/url]

 114. ZakBelia

  [url=https://999pills.online/]stromectol tablets uk[/url] [url=https://aolpharmacy.online/]onlinepharmacytabs24 com[/url] [url=https://rlcialis.online/]can you purchase cialis over the counter[/url] [url=https://tamoxifennolvadex.online/]nolvadex 10mg tab[/url] [url=https://ivermectinstock.online/]stromectol 6 mg dosage[/url] [url=https://optcialis.online/]cialis 6[/url]

 115. AshBelia

  [url=https://wbpills.online/]modafinil buy online in india[/url] [url=https://tretinoinrx.online/]prescription tretinoin uk[/url] [url=https://tadalafilchemi.online/]5mg tadalafil online[/url] [url=https://buytadalafilpills.online/]cheap generic tadalafil 5mg[/url]

 116. UgoBelia

  [url=https://buysildenafilpillsonline.online/]price of sildenafil 50 mg[/url] [url=https://cialisppo.online/]how much is generic cialis[/url] [url=https://effviagra.online/]viagra 25mg online india[/url]

 117. JudyBelia

  [url=http://viagralf.com/]cost of viagra 2017[/url]

 118. JackBelia

  [url=https://buycialiswithnorx.com/]tadalafil 10mg tablets in india[/url]

 119. BooBelia

  [url=http://ubviagra.online/]daily viagra[/url] [url=http://cialissave.online/]cialis online safe[/url] [url=http://ivermectinstock.online/]stromectol uk[/url] [url=http://ventolinhaler.online/]ventolin tabs[/url] [url=http://ventolinmed.online/]ventolin spray[/url] [url=http://lviagra.online/]buying viagra without a prescription[/url]

 120. MiaBelia

  [url=https://sildenafilgpill.com/]sildenafil 100mg generic mexico[/url]

 121. DenBelia

  [url=http://ivermectinpillstock.com/]cost of ivermectin[/url] [url=http://cialisttab.com/]cialis 5mg price in india[/url] [url=http://genericsildenafilmed.com/]sildenafil gel[/url] [url=http://ivermectinepharm.com/]stromectol cream[/url] [url=http://agenericcialis.com/]cialis 2.5 mg online[/url]

 122. KimBelia

  [url=https://sildenafiltv.com/]how can i get a prescription for viagra[/url]

 123. EvaBelia

  [url=http://antabusemedication.com/]antabuse prescription cost[/url]

 124. SamBelia

  [url=http://ivermectinpillstock.com/]stromectol for humans[/url]

 125. WimBelia

  [url=https://ivermectintabsotc.com/]stromectol order[/url]

 126. EyeBelia

  [url=http://flagylpills.com/]buy flagyl online[/url] [url=http://buyivermectindrug.com/]ivermectin buy online[/url] [url=http://buytadalafiltab.com/]where can i get cialis pills[/url] [url=http://genericsildenafilx.com/]100 mg sildenafil cost[/url] [url=http://bestsildenafilcitrate.com/]otc sildenafil 20 mg tablets[/url] [url=http://tadalafilbuyb.com/]5mg cialis online canada[/url] [url=http://ivermectintabsotc.com/]ivermectin rx[/url] [url=http://buyivermectinoverthecounter.com/]ivermectin drug[/url] [url=http://abctadalafil.com/]cialis 5 mg best price[/url] [url=http://viagratt.com/]canadian pharmacy real viagra[/url]

 127. UgoBelia

  [url=https://ivermectinworx.com/]ivermectin pill cost[/url]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Til top
X
post-1509

Butik

BEGIVENHED

Besøg Lejre Museums butik hvor du finder et varieret udvalg af varer bl.a. historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I Butikken kan også købes billet til museets udstillinger såvel som til museets forskellige arrangementer.

Lejre Museum tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. I museets lille cafehjørne kan du nyde økologisk, fairtrade Puro kaffe, økologisk juice, smoothies og sodavand fra Naturfrisk Ørbæk Bryggeri, Hansen’s Is samt chokolade fra den lokale chokoladeverdensmester Friis-Holm m.m. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er gratis entré til museets butik og café.

banner_gul_99x32

Åbent i påsken
Alle dage kl. 11-16