oktober, 2021

17okt17:0018:30Efterårsferie: SKUMRINGSFORTÆLLINGER OM SKELETTET I KONGEHALLENEfterårsferie på Lejre Museum

Gemt i mulden i det naturskønne Gl. Lejre, fandt arkæologer fra ROMU i 2009 sporerne efter Danmarks største kongehal. Vikingetidens magtcenter har stået i storslået pragt netop her – og midt i sporene efter kongehallen lå en mand begravet: Men hvem var han?

Det mystiske skelet i Kongehallen er omdrejningspunktet for en spændende og sanserig rundvisning i efterårsferien på Lejre Museum. Efter at have ligget uforstyrret hen under jordens overflade i mere end 1000 år, gemmer skelettet på svar, som vi endnu ikke kender. Vi vil fortælle jer alt hvad vi ved – men I skal også være med til at gætte. Måske kan vi sammen komme tættere på at finde ud af, hvem han i virkeligheden var.

Vi mødes ved Lejre Museum og går derfra op på det område, hvor vikingernes kongesæde stod for 1000 år siden. Mens solen går ned over det kuperede landskab, vil vi sammen gå på opdagelse i én af Lejres hemmeligheder. Vi slutter turen af i Lejre Museums udstilling, hvor vi kommer til at stå ansigt til ansigt med det gådefulde skelet. Vi lover, at I får sat sanser, sind og indtryk i spil!

Praktiske oplysninger:

Husk praktisk fodtøj og tøj efter vejret. Turen starter og slutter ved Lejre Museum, hvor det er muligt at benytte toilettet samt købe en kop kaffe (betaling foregår på mobilepay). Selve turen varer omtrent en time. Anbefalet aldersgruppe: 8-12 år.

Arrangementet er arrangereret af Lejre Museum i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land.

Tid: 17. oktober kl. 17:00-18:30
Pris: voskne 60 kr., børn under 18 år: 25 kr.
Mødested: Parkeringspladsen foran Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre
Billetter købes på billetto.dk.

→ KØB BILLET

(Søndag) 17:00 - 18:30