oktober, 2020

11okt14:0015:00Historien til debat: Historiefortællingen om Lejre

Mere

Detaljer om begivenheden

Lejre er forbundet med blodige og elementært spændende fortællinger om skjoldungekongerne –fra kong Skjold til Harald Hildetand. De er blevet fortalt i diverse middelalderlige manuskripter, og op gennem historien har fortællingernes troværdighed svinget frem og tilbage – indtil de blev kasseret, da historiefaget blev en videnskab i slutningen af 1800-tallet. Først med de arkæologiske fund af kongehallerne i midten af 1980’erne blev Lejres centrale betydning i vikingetiden dokumenteret.

I denne omvisning har vi fokus på Lejres historiefortælling og dets rolle i vikingehistorien – både som man har opfattet det gennem tiderne og som man ser det i dag.

Om særomvisningsrækken “Historien til debat”
Særomvisningen er en del af omvisningsrækken ‘Historien til debat’. Rækken udfordrer gennem personlige overvejelser og dialog de mange tolkningsspørgsmål, historiebrug og rationaler, der kendetegner vores billede af Lejres historie i dag. Omvisningen vil bære præg af omviser Hans Jørgen Lych Larsens, lokalhistoriker og formand for Lejre Historiske Forening, egne refleksioner og tolkninger. Ved udvalgte omvisninger vil en gæst inviteres med for at sætte emnefeltet i perspektiv – dette værende fx en politiker, en fagperson eller en entusiast.

Tid, pris og sted
11. oktober, kl.14.00-15.00
Rundvisningen er gratis, når entréen er betalt.
Entré 60 kr.
Gratis for KLUB ROMU-medlemmer
(gælder kun ved fremvisning af KLUB-kort i indgangen)- gratis billet skal stadig reserveres på billetto.dk
Billetter købes/reserveres på billetto.dk
Lejre Museum, Orehøjvej 4, 4320 Lejre

Tidspunkt

(Søndag) 14:00 - 15:00

Adresse

Lejre Museum

OREHØJVEJ 4B, 4320 LEJRE

Til top
X
post-1509

Butik

BEGIVENHED

Besøg Lejre Museums butik hvor du finder et varieret udvalg af varer bl.a. historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I Butikken kan også købes billet til museets udstillinger såvel som til museets forskellige arrangementer.

Lejre Museum tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. I museets lille cafehjørne kan du nyde økologisk, fairtrade Puro kaffe, økologisk juice, smoothies og sodavand fra Naturfrisk Ørbæk Bryggeri, Hansen’s Is samt chokolade fra den lokale chokoladeverdensmester Friis-Holm m.m. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er gratis entré til museets butik og café.

banner_gul_99x32

Åbent i påsken
Alle dage kl. 11-16