februar, 2020

16feb14:0015:00Historien til debat: Jernalderens- og vikingetidens æstetikSæromvisning

Mere

Detaljer om begivenheden

Med afsæt i de smukke detaljer, der blandt andet findes i smykker fra jernalderen, taler vi i ny og næ om datidens æstetik. Men hvad ligger der i ordet æstetik?

Med udgangspunkt i definitionen fra “Ordbog over det danske Sprog”, ser vi nærmere på æstetikken, som den udspiller sig i udstillingen på Lejre Museum: ”Æstetik er det, som (i det ydre) behager, tilfredsstiller eller på anden måde opløfter sanserne eller sindet, f.eks. i kunst.“

I denne særomvisning vil vi derfor undersøge genstande i museet, der lever op til den definition på æstetik, men også forholde os til museet i helhed – hvor æstetisk er det?

Om særomvisningsrækken “Historien til debat”
Særomvisningen er en del af omvisningsrækken ‘Historien til debat’. Rækken udfordrer gennem personlige overvejelser og dialog de mange tolkningsspørgsmål, historiebrug og rationaler, der kendetegner vores billede af Lejres historie i dag. Omvisningen vil bære præg af omviser Hans Jørgen Lych Larsens, lokalhistoriker og formand for Lejre Historiske Forening, egne refleksioner og tolkninger. Ved udvalgte omvisninger vil en gæst inviteres med for at sætte emnefeltet i perspektiv – dette værende fx en politiker, en fagperson eller en entusiast.

TID, PRIS OG STED

16. februar, kl. 14.00-15.00

Entré 60 kr.
Billetter købes i Lejre Museums butik.

Lejre Museum, Orehøjvej 4b, 4320 Lejre

Tidspunkt

(Søndag) 14:00 - 15:00

Adresse

Lejre Museum

OREHØJVEJ 4B, 4320 LEJRE

Til top
X
post-1509

Butik

BEGIVENHED

Besøg Lejre Museums butik hvor du finder et varieret udvalg af varer bl.a. historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I Butikken kan også købes billet til museets udstillinger såvel som til museets forskellige arrangementer.

Lejre Museum tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. I museets lille cafehjørne kan du nyde økologisk, fairtrade Puro kaffe, økologisk juice, smoothies og sodavand fra Naturfrisk Ørbæk Bryggeri, Hansen’s Is samt chokolade fra den lokale chokoladeverdensmester Friis-Holm m.m. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er gratis entré til museets butik og café.

banner_gul_99x32

Åbningstid i dag
d.6-5-2021
Åben