november, 2020

08nov14:0015:00Historien til debat: Lejre vs. JellingesteneneSæromvisning Lejre Museum

Jelling har med sine to store og høje runesten med kongenavne og proklamationen af kristendommens sejr været en hjørnesten i dansk historiefortælling – naturligt nok. Bl.a. i forbindelse med årtusindskiftet, hvor det officielle Danmark fejrede denne begivenhed i Jelling.

Udstillingen på Lejre Museum giver en anden udlægning af danmarkshistorien. Her betragtes de mange rige fund i Lejre og den historie man kan ane bag, som en værdig medskaber af historiefortællingen.
I denne omvisning vil vi sammen med dig undersøge genstandene i Lejre Museums udstilling, og forsøge at komme med et afbalanceret bud på de to steders placering i danmarkshistorien.

Om særomvisningsrækken “Historien til debat”
Særomvisningen er en del af omvisningsrækken ‘Historien til debat’. Rækken udfordrer gennem personlige overvejelser og dialog de mange tolkningsspørgsmål, historiebrug og rationaler, der kendetegner vores billede af Lejres historie i dag. Omvisningen vil bære præg af omviser Hans Jørgen Lych Larsens, lokalhistoriker og formand for Lejre Historiske Forening, egne refleksioner og tolkninger. Ved udvalgte omvisninger vil en gæst inviteres med for at sætte emnefeltet i perspektiv – dette værende fx en politiker, en fagperson eller en entusiast.

08. november, 14:00-15:00
Rundvisningen er gratis, når entréen er betalt.
Entré 60 kr.
Gratis for KLUB ROMU-medlemmer
(gælder kun ved fremvisning af KLUB-kort i indgangen)- gratis billet skal stadig reserveres på billetto.dk

Billetter købes/reserveres på billetto.dk