januar, 2020

12jan14:0015:00Historien til debat: Lejre og omverdenenSæromvisning på Lejre Museum

Mere

Detaljer om begivenheden

Gl. Lejre ligger for enden af Roskilde Fjord. Men er man kommet fra vandsiden, vil man skulle bevæge sig nogle kilometer over land for at nå frem til jernalderens og vikingetidens kongesæde lige vest for, hvor Lejre Museum ligger i dag. Med jernalderens transportmidler skulle man tro, at sagntidens Lejre har ligget noget afsides fra datidens kulturelle og økonomiske centre i England, Centraleuropa og Mellemøsten. Men genstandene i museets udstilling viser noget andet. Det er dét, det skal handle om på denne søndags omvisning.

Om særomvisningsrækken “Historien til debat”
Særomvisningen er en del af omvisningsrækken ‘Historien til debat’. Rækken udfordrer gennem personlige overvejelser og dialog de mange tolkningsspørgsmål, historiebrug og rationaler, der kendetegner vores billede af Lejres historie i dag. Omvisningen vil bære præg af omviser Hans Jørgen Lych Larsens, lokalhistoriker og formand for Lejre Historiske Forening, egne refleksioner og tolkninger. Ved udvalgte omvisninger vil en gæst inviteres med for at sætte emnefeltet i perspektiv – dette værende fx en politiker, en fagperson eller en entusiast.

Tid, pris og sted
Den 12. januar, 14-15
Alm. entré (Gratis for KLUBmedlemmer)
Lejre Museum, Orehøjvej 4b, 4320 Lejre

Tidspunkt

(Søndag) 14:00 - 15:00

Adresse

Lejre Museum

OREHØJVEJ 4B, 4320 LEJRE

Til top
X
post-1509

Butik

BEGIVENHED

Besøg Lejre Museums butik hvor du finder et varieret udvalg af varer bl.a. historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I Butikken kan også købes billet til museets udstillinger såvel som til museets forskellige arrangementer.

Lejre Museum tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. I museets lille cafehjørne kan du nyde økologisk, fairtrade Puro kaffe, økologisk juice, smoothies og sodavand fra Naturfrisk Ørbæk Bryggeri, Hansen’s Is samt chokolade fra den lokale chokoladeverdensmester Friis-Holm m.m. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er gratis entré til museets butik og café.

banner_gul_99x32

Åbningstid i dag
d.6-5-2021
Åben