maj, 2021

This is a repeating event

07maj20:3021:30Skumringsfortællinger for familien – Skelettet i kongehallenI samarbejde med Nationalparken

Mere

Detaljer om begivenheden

Sæt sanserne i spil, når vi går på opdagelse i én af Lejres hemmeligheder. Gemt under jordens overfalde i det natursmukke Gl. Lejre, fandt arkæologer fra Lejre Museum, ROMU i 2009 sporerne efter Danmarks største kongehal. Vikingetidens magtcenter har stået i storslået pragt netop her – og midt i sporene efter kongehallen lå en mand gravlagt: Men hvem var han?

På netop denne bakketop stod en kongehal i flammer, mens kongen og hans folk så til. Flammerne vil have stået tydeligt frem i Lejres mørke, mens solen har brændt ned over himlen. Midt i de efterladte spor bliver en mand gravlagt. Uopdaget i 1000 år gemmer skelettet på svar, som vi endnu ikke kender – og I skal være med til at gætte. Det, som vi ved, vil vi dele med jer. Det, som stadig er uopdaget, vil vi se, om I kan hjælpe os med at finde ud af. Brug fantasien og lad os sammen prøve at forstå vikingernes verdensbillede.

Vi mødes ved Lejre Museum og går sammen op på det område, hvor vikingernes kongesæde stod for 1000 år siden. Mens solen går ned over det kuperede landskab fortæller vi historier om tidens magtcentrum, magtkampe og magtfulde manifestationer. Undervejs slipper vi fantasien løs gennem bevægelse og leg, mens mørket falder på. Måske vi sammen kan komme tættere på at finde ud af, hvem han i virkeligheden var. Vi lover, at I får sat sanser, sind og indtryk i spil.

Praktiske oplysninger:

Husk praktisk fodtøj og tøj efter vejret. Der er mulighed for at bruge toilet på museet, hvor turen starter og slutter. Selve turen varer 1 time, og museet er åbent fra kl. 20.15-21.45. Anbefalet aldersgruppe: 8-12 år. COVID-19 forholdsregler: Vi følger myndighedernes anbefalinger og tilpasser arrangementet efter gældende retningslinjer fra myndighederne.

Arrangementet er en del af Nat i Naturen og er arrangereret af Nationalpark Skjoldungernes Land i samarbejde med Lejre Museum.

Tid, pris og sted:

7. maj kl. 20.30-21.30
8. maj kl. 20.30-21.30

Gratis (tilmelding nødvendig)
Tilmeld dig igennem link ved at trykke på den ønskede dato herover.

Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

Tidspunkt

(Fredag) 20:30 - 21:30

Adresse

Lejre Museum

OREHØJVEJ 4B, 4320 LEJRE

Arrangør

Nationalpark Skjoldungernes Land

Future Event Times in this Repeating Event Series

maj 8, 2021 20:30

X
post-6205

Gl. Kongsgaard slår dørene op for sommeren

BEGIVENHED

Gl. Kongsgaard slår dørene op for sommeren

26.05.2023

Et historisk teaterstykke udspiller sig på gårdspladsen et par gange i løbet af dagen, når Gl. Kongsgård fejrer begyndelsen på en ny sæson. Foto: ROMU

Sommeren begynder med en festlig og historisk sæsonåbning på Gl. Kongsgaard. Søndag den 4. juni fra 11-16 vil gården være fyldt med aktiviteter, håndværk, godt til ganen og hyggeligt samvær.

Gamle håndværk får et særligt fokus ved årets åbning. Her kan gæsterne opleve boder med salg af håndværksvarer og demonstration af b.la. plantefarvning, pilefletning, hørproduktion, båndvævning og produktion af strådyr.

”Der vil også være mulighed for at prøve kræfter med at slå med le og støbe sit eget lys. Så børnene kan få sig en sjov dag med gamle lege, og alle kan prøve lykken i en omgang hønsebingo. Det plejer at være ganske underholdende!” fortæller Maja Kvamm, der arbejder på Lejre Museum.

Gl. Kongsgaard er en fæstegård fra 1700-tallet, der ligger i hjertet af Gl. Lejre. Gårdens frivillige havehold, der hele sommeren holder gården åben med salg af kaffe og kage, vil vise rundt i den gamle gård med de smukke møbler og fortælle om den historiske have, som står med originale planter fra 1800-tallet. Hele dagen akkompagneres af lystig spillemandsmusik og et par gange vil et historisk teaterstykke udspille sig på gårdspladsen.

Lejre Museumsforening står for salg af sandwich, mens Gl. Kongsgårds frivillige sælger lækre kager og kaffe med på-tår.

Tag en dag ud af kalenderen og kom til en hyggelig sommerdag i Gl. Lejre.

”Vi glæder os alle sammen til at tage imod nye som gamle gæster til årets hyggelige sæsonåbning, og vi håber at gæsterne har lyst til at komme igen henover sommeren”, fortæller Else Kristiansen og Vivian Møller, der begge er medlemmer af det frivillige havehold.

Gl. Kongsgaard holder i sommersæsonen åbent torsdage og søndage kl. 13-16 i juni, juli og august med gratis adgang til det smukke stuehus og salg af kaffe og kage.

Tid, pris og sted

4. juni 2023, kl. 11:00-16:00

Gratis

Gl. Kongsgård, Orehøjvej 12, 4320 Lejre

OBS. Vær opmærksom på, at renoveringen af broen over Holbækmotorvejen (dvs. på Orehøjvej ved Gevninge) kan have betydning for din rute til Gl. Kongsgaard.

Vild med sagnkonger, vikinger og jernalderarkæologi? Skal du være med til at få Lejre tilbage i danmarkshistorien?
Så skal du tilmelde dig Lejre Museums nyhedsbrev, hvor du månedligt vil modtage artikler, nyheder og spændende historier.

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER FRA LEJRE MUSEUM

Grundlovsdag på Lejre Museum

Grundlovsdag på Lejre Museum

På Grundlovsdag den 5. juni inviterer Roskilde Museum til hyggeligt samvær og fællessang, hvor vi med historiefortællinger og nærværet til Roskilde by omfavner grundloven gennem tale fra ROMUs direktør Morten Thomsen Højsgaard og musik akkompagneret af Line Rosenlund.

læs mere
LÆR LEJRE AT KENDE PÅ HISTORISKE SOMMERVANDRETURE

LÆR LEJRE AT KENDE PÅ HISTORISKE SOMMERVANDRETURE

Ved du, hvor Harald Hildetand eftersigende er begravet? Eller kender du historien om gudinden Nerthus i Herthadalen? Lejreområdets naturskønne landskab er sprængfyldt med fascinerende historier – og hele sommeren kan du høre nogen af dem, når Lejre Museum i samarbejde med Lejre Museumsforening, Lejre Historiske forening og lokale lodsejere inviterer på gratis historiske vandreture i lejreområdet.

læs mere
[{ _i=”0″ _address=”4.0.0.0″ /]

post-1509

Butik

BEGIVENHED

Besøg Lejre Museums butik hvor du finder et varieret udvalg af varer bl.a. historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I Butikken kan også købes billet til museets udstillinger såvel som til museets forskellige arrangementer.

Lejre Museum tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. I museets lille cafehjørne kan du nyde økologisk, fairtrade Puro kaffe, økologisk juice, smoothies og sodavand fra Naturfrisk Ørbæk Bryggeri, Hansen’s Is samt chokolade fra den lokale chokoladeverdensmester Friis-Holm m.m. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er gratis entré til museets butik og café.

banner_gul_99x32

Åbent i påsken
Alle dage kl. 11-16