maj, 2021

This is a repeating event

07maj20:3021:30Skumringsfortællinger for familien – Skelettet i kongehallenI samarbejde med Nationalparken

Mere

Detaljer om begivenheden

Sæt sanserne i spil, når vi går på opdagelse i én af Lejres hemmeligheder. Gemt under jordens overfalde i det natursmukke Gl. Lejre, fandt arkæologer fra Lejre Museum, ROMU i 2009 sporerne efter Danmarks største kongehal. Vikingetidens magtcenter har stået i storslået pragt netop her – og midt i sporene efter kongehallen lå en mand gravlagt: Men hvem var han?

På netop denne bakketop stod en kongehal i flammer, mens kongen og hans folk så til. Flammerne vil have stået tydeligt frem i Lejres mørke, mens solen har brændt ned over himlen. Midt i de efterladte spor bliver en mand gravlagt. Uopdaget i 1000 år gemmer skelettet på svar, som vi endnu ikke kender – og I skal være med til at gætte. Det, som vi ved, vil vi dele med jer. Det, som stadig er uopdaget, vil vi se, om I kan hjælpe os med at finde ud af. Brug fantasien og lad os sammen prøve at forstå vikingernes verdensbillede.

Vi mødes ved Lejre Museum og går sammen op på det område, hvor vikingernes kongesæde stod for 1000 år siden. Mens solen går ned over det kuperede landskab fortæller vi historier om tidens magtcentrum, magtkampe og magtfulde manifestationer. Undervejs slipper vi fantasien løs gennem bevægelse og leg, mens mørket falder på. Måske vi sammen kan komme tættere på at finde ud af, hvem han i virkeligheden var. Vi lover, at I får sat sanser, sind og indtryk i spil.

Praktiske oplysninger:

Husk praktisk fodtøj og tøj efter vejret. Der er mulighed for at bruge toilet på museet, hvor turen starter og slutter. Selve turen varer 1 time, og museet er åbent fra kl. 20.15-21.45. Anbefalet aldersgruppe: 8-12 år. COVID-19 forholdsregler: Vi følger myndighedernes anbefalinger og tilpasser arrangementet efter gældende retningslinjer fra myndighederne.

Arrangementet er en del af Nat i Naturen og er arrangereret af Nationalpark Skjoldungernes Land i samarbejde med Lejre Museum.

Tid, pris og sted:

7. maj kl. 20.30-21.30
8. maj kl. 20.30-21.30

Gratis (tilmelding nødvendig)
Tilmeld dig igennem link ved at trykke på den ønskede dato herover.

Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

Tidspunkt

(Fredag) 20:30 - 21:30

Adresse

Lejre Museum

OREHØJVEJ 4B, 4320 LEJRE

Arrangør

Nationalpark Skjoldungernes Land

Future Event Times in this Repeating Event Series

maj 8, 2021 20:30

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Til top
X
post-1509

Butik

BEGIVENHED

Besøg Lejre Museums butik hvor du finder et varieret udvalg af varer bl.a. historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I Butikken kan også købes billet til museets udstillinger såvel som til museets forskellige arrangementer.

Lejre Museum tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. I museets lille cafehjørne kan du nyde økologisk, fairtrade Puro kaffe, økologisk juice, smoothies og sodavand fra Naturfrisk Ørbæk Bryggeri, Hansen’s Is samt chokolade fra den lokale chokoladeverdensmester Friis-Holm m.m. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er gratis entré til museets butik og café.

banner_gul_99x32

Åbent i påsken
Alle dage kl. 11-16