november, 2022

10nov19:0021:00FOREDRAG: SPØGELSESSKIBET I LEJRE ÅDAL - OG FUNDET AF "LUNE MØLLE"

De seneste år har der foregået et større ledningsarbejde langs Lejre Å, hvor HOFOR A/S har lagt vandledninger mellem vandværket ved Lejre og et nyt værk, der opføres ved Gevninge.

Ethvert spadestik i Lejres muld kan potentielt afsløre nye spor efter stedets sagnomspundne fortid, og ROMU’s arkæologer har tilset gravearbejdet i Lejre Ådal løbende. I slutningen af november sidste år fandt man resterne af en møllekanal, og det gav anledning til begejstring. Her lå måske levnene af ”Lune Mølle” – en vandmølle vi indtil nu kun har kendt af navn fra gamle landskabskort.

Til aftenenes foredrag kan du blive opdateret på den nyeste arkæologiske viden om ådalen i Lejre, når arkæolog og museumsinspektør ved ROMU, Ole Kastholm, fortæller om fundet af ”Lune Mølle” og sætter det i perspektiv til andre fund i ådalen.

Gå ikke glip af denne aftens foredrag, hvis du vil være helt ajourført med fortidens Lejre.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Lejre Museumsforening.

Torsdag d. 10. november kl 19-21.
Pris: 75 kr. (+ billetgebyr) Tilmelding via billetto
Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre