juli, 2022

02jul09:0016:00TOUR DE FRANCE PÅ LEJRE MUSEUM

Verdens største cykelløb suser gennem Danmarks ældste kongesæde

Hele verdens opmærksomhed er rettet mod feltet af cykelryttere, når de lørdag d. 2. juli suser gennem Gl. Lejre, lige forbi Lejre Museum, på anden etape af årets Tour de France.

Det vil vi naturligvis markere på Lejre Museum. Parkeringspladsen foran museet vil på dagen være et samlingssted for alle, der har lyst til at opleve verdens største cykelløb fra første parket. Vi står klar ved vejen, med hujen og sang, når feltet drøner forbi. For at forlænge fornøjelsen, viser vi hele dagens etape på storskærm i Lejre Museums hyggelige foredragssal.

Det er muligt at forsyne sig med kolde drikkevarer, slik og is i museumsbutikken. Lejre Museumsforening sælger øl og sandwich i en bod foran museet, og Gl. Kongsgaard har åbent med salg af kaffe og kage.

Kongehallerne vil i dagens anledning være klædt i gult, og historierne om Kongerigets Vugge er for længst sendt afsted til tv-kommentatorerne, der forhåbentligt vil nævne Gl. Lejres spektakulære fortid, når feltet rammer Orehøjvej.

Desuden håber vi, at I vil bruge den festlige anledning til at besøge vores udstilling, og opleve historierne om Gl. Lejre – dette helt særlige sted, der i år er rammerne for en historisk sportsbegivenhed. I dagens anledning tilbyder vi en gratis introduktion til museets udstilling en gang i timen i museets åbningstid.

Orehøjvej lukkes af for trafik fra kl. 9, så husk at være ved museet inden da. Vi holder ekstraordinært åbent på museet fra kl 9 denne dag.

Vi ses – eller som man siger på fransk: á plus tard!

(Lørdag) 09:00 - 16:00

d.29-9-2022